حال برای طراحی کنترل کننده جبرانساز موازی توزیع یافته مسئله LMI به صورت زیر را بایستی حل کنیم:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مقادیر و را به شرطی که روابط زیر برقرار باشند پیدا کنید:
(۳-۳۷)
(۳-۳۸)
با حل مسئله بالا مقادیر مربوط به بهره ها به صورت و بدست میآیند.
در کل به دست آوردن ماتریس P برای حل معادله لیپانوف کار سادهای نیست، بخصوص زمانی که سیستم فازی دارای تعداد زیادی از قوانین اگر- آنگاه باشد. برای غلبه بر این مشکل تعداد زیادی از طراحیهای کنترل کننده بر اساس تابع لیاپانوف قطعهای انتخاب میگردد. البته لازم به ذکر است که استفاده از این روش به دلیل داشتن شرایط و محدودیتهای ایجاد شده به وسیله توابع قطعهای میزان استفاده عملی آن را کم می کند[۲۰].
علاوه بر این میتوان برخی از عناصر سیستم غیرخطی را همراه با عدم قطعیت در نظر گرفت که زیرسیستمهای مدل فازی تاکاگی– سوگنو به عنوان سیستمهای همراه با عدم قطعیت شناخته میشوند.که به این سیستم فازی مدل فازی تاکاگی– سوگنوی مبهم گفته می شود. بنابراین طراحی روباست نیز در طراحی کنترل کننده فازی دخیل می شود [۲۱-۲۳]. در این حالت مسئله نسبت به قبل پیچیده تر میگردد و نیاز به کاهش قوانین فازی نسبت به قبل بیشتر احساس می شود.
در ادامه طراحی سیستم ردیاب با فیدبک حالت را توضیح میدهیم که پس از طراحی کنترل کننده فازی ( بدست آوردن بهرههای فیدبک) از آن استفاده میکنیم.
۳-۵-۱- طراحی سیستمهای ردیاب با فیدبک حالت
در برخی سیستمهای صنعتی و کاربردی، هدف اصلی از طراحی سیستم کنترل، پایدارسازی سیستم است. به عنوان نمونه، پایدار سازهای سیستم قدرت نوسانات ایجاد شده در سیستم قدرت را پس از بروز اغتشاشات میرا می کنند و پایداری سیستمهای قدرت را تضمین مینمایند[۲۴]. در موشکهای پایدار شده چرخشی که آنها را موشکهای بدون چرخش نیز مینامند، بخشی از سیستم کنترل یا اتوپایلوت موشک وظیفه میرا کردن نوسانات یا حرکات چرخشی موشک را بر عهده دارد، که به واسطه اغتشاشات یا تداخلات داخلی ایجاد میگردد [۲۵]. هم چنین در آونگ هدف از طراحی کنترل کننده ثابت نگه داشتن آونگ حول نقطه تعادل عمودی است، یا به عبارت دیگر پایدارسازی آونگ حول این نقطه تعادل است. این مثالها و مثالهای عملی بسیار دیگر، نمونههایی از سیستمهای رگولاتور یا پایدارساز هستند. ورودیهای مرجع در این سیستمها صفر در نظر گرفته می شود. طراحیهای فیدبک حالت پایدار سازند و پایدارسازی را با جابجایی و جایابی قطبهای حلقه بسته انجام می دهند. در این سیستمها، است و حالتهای سیستم با فرض پایداری ماتریس حلقه بسته به صفر میل خواهد کرد. کاربردها و سیستمهای صنعتی فراوان دیگری را میتوان یافت که در آنها هدف از طراحی سیستم کنترل علاوه بر پایدار سازی، ردیابی هستند. در این سیستمها، ورودی مرجع غیر صفر است و سیستم کنترلی باید چنان طراحی گردد که خروجی سیستم حلقه بسته، ورودی مرجع را دنبال کند. این سیستمها را ردیاب گویند و در برخی روشها حالت تعقیب مدل نیز پیدا می کنند. برای نمونه، میتوان به طراحی سیستمهای کنترلی در ماشینهای الکتریکی اشاره کرد، که در آن سرعت سیستم باید مقدار معینی را دنبال کند. در کورههای صنعتی نیز پروفایلهای حرارتی تعریف میگردد و درجه حرارت داخل کوره باید این پروفایلهای حرارتی را به خوبی دنبال کند. هم چنین، در موشکهای هدایت شونده، فرامینی از طرف سیستم هدایت به اتوپایلوت ارسال میگردد. این فرامین میتوانند به صورت مقادیر خاص زاویه فراز یا حمله باشند، که در آن صورت موشک با حرکت بالکهای خود باید این فرامین را اجرا کند و خروجیهای زاویهای خود را به مقادیر تعیین شده برساند. [۲۵]
طراحی فیدبک حالت ، در این بخش به روش پیش جبرانساز اصلاح میگردد تا اهداف ردیابی در سیستم تحقق یابد. در این روش، از پیش جبرانساز استاتیکی در مسیر ورودی مرجع استفاده میگردد.
۳-۵-۱-۱- طراحی پیش جبرانساز استاتیکی در مسیر ورودی مرجع
سیستم کنترل پذیر داده شده با معادلات حالت و خروجی زیر را در نظر بگیرید:
(۳-۳۹)
(۳-۴۰)
مطلوب است که با فیدبک حالت، ضمن پایداری سیستم حلقه بسته، برای ورودی مرجع داده سده r رابطه ردیابی زیر برقرار باشد:
(۳-۴۱)
به عبارت دیگر، را چنان پیدا کنید که ثابت باشد (پایداری) و
(۳-۴۲)
(۳-۴۳)
با کم کردن معادلات (۳-۴۸) و (۳-۴۹) از معادلات (۳-۴۵) و (۳-۴۶) میدهد:
(۳-۴۴)
(۳-۴۵)
با تعریف روابط زیر:
(۳-۴۶)
(۳-۴۷) (۳-۴۸)
معادلات (۳-۴۴) و (۳-۴۵) به صورت زیر بازنویسی میشوند:
(۳-۴۹)
(۳-۵۰)
اکنون فیدبک حالت زیر را چنان طراحی میکنیم تا سیستم حلقه بسته پایدار باشد:
(۳-۵۱)
و لذا
(۳-۵۲)
پایدار است. بنابراین
(۳-۵۳)
و یا
(۳-۵۴)
که نشان دهنده ردیابی سیستم است. برای تعیین سیگنالهای کنترلی از معادله (۳-۵۱) داریم:
و یا
(۳-۵۵)
با تعریف معادله (۳-۵۵) بدین صورت بازنویسی می شود:
(۳-۵۶)
توجه کنید که مقدار ثابتی است که باید به قانون فیدبک حالت اضافه شود، تا ردیابی در سیستم ایجاد گردد. اکنون را به صورت محاسبهای بدست میآوریم. از جایگذاری (۳-۵۶) در (۳-۳۹) داریم:
(۳-۵۷)
با توجه به پایداری سیستم معادله (۳-۵۷) میدهد:
و لذا
(۳-۵۸)
از معادلات (۳-۴۰) و (۳-۵۴) بدست میآوریم:
و یا
(۳-۵۹)
از طرف دیگر، تابع تبدیل حلقه بسته سیستم عبارت است از:
(۳-۶۰)
و لذا