۰.۲۹۵۵
R12-14
۰.۲۰۶۳
۰.۱۲۶۳
RDG13
۰.۰۳۳
۰.۲۴۸۲
R14-12
۰.۶۶۰۱
۰.۱۲۹۹
RDG14
۰.۰۴۱۳
۰.۲۶۰۱
R13-14
۰.۳۳
۰.۱۶۸۱
RDG11
۰.۰۳۳
۰.۲۷۶۵
R14-13
نتیجه گیری و پیشنهادات
با ورود DG به سیستم توزیع، اندازه و جهت جریان خطای خطوط تغییر می کند. از آنجا که رلههای سیستم توزیع از نوع اضافه جریان جهتی میباشند هماهنگی آنها پس از ورود DG از بین خواهد رفت.
در این پایان نامه برای حفظ هماهنگی رلههای سیستم توزیع در حضور تولید پراکنده روش جدیدی مبتنی بر ناحیهبندی سیستم به وسیله FCL معرفی می شود. در این روش تعداد ناحیههای در نظر گرفته شده برای سیستم توزیع، برابر با تعداد محلهای اتصال این سیستم به شبکه قدرت (Grid) میباشد. به طوریکه در هر ناحیه یک Grid وجود داشته باشد. همچنین یک الگوریتم برای جایابی FCLها معرفی شده است. پس از نصب FCLها، رلههای هر ناحیه به طور مجزا از نواحی دیگر با یکدیگر هماهنگ میشوند. همچنین برای حفاظت خطی که بر روی آن FCL نصب میگردد از یک رله اضافه ولتاژ در دو سر FCL استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
روش پیشنهادی بر روی بخش توزیع سیستم ۳۰ باسه IEEE و همچنین بر روی سیستم توزیع شعاعی ۶۹ باسه IEEE اعمال شده است. سیستم ۳۰ باسه از طریق سه باس به شبکه قدرت متصل است. بنابراین به سه ناحیه طوری تقسیم شده که هر کدام از این سه باس در یک ناحیه واقع شوند. سیستم ۶۹ باسه از طریق یک باس به شبکه بالادست و از طریق سه باس به DGهای با قدرت اتصال کوتاه بالا متصل شده است. بنابراین این سیستم به چهار ناحیه تقسیم شده است. نتایج بدست آمده از شبیهسازی، مزایای زیر را برای سیستم توزیع نشان میدهد:
در شرایط وقوع خطا در یک ناحیه، جریان ورودی از نواحی دیگر محدود شده و در نتیجه سایر نواحی افت ولتاژ ناشی از خطا را تجربه نمیکنند.
سطح اتصال کوتاه هر ناحیه پایینتر می آید. بنابراین نیاز به تعویض تجهیزات حفاظتی کمتر می شود.
سرعت عملکرد رلهها نسبت به روشی که FCLها در محل اتصال شبکه قدرت به سیستم توزیع نصب میشوند بسیار بیشتر است. چون در این حالت جریان اتصال کوتاه عبوری از خطوط به علت وجود یک اتصال به Grid در هر ناحیه بالا باقی میماند. هر چند نسبت به شبکه بدون FCL جریانهای اتصال کوتاه کمتر است.
صرفهجویی در تعداد FCLها در مقایسه با حالتی که FCL به صورت سری با هر DG قرار گیرد.
با توجه به مسائلی که در راستای تکمیل این پایان نامه بوجود آمد و نظر به مقالات موجود در این زمینه، موارد زیر جهت تکمیل این مبحث پیشنهاد میگردد:
استفاده از رله ولتاژ کم[۴۸] در محل نصب FCL برای حفاظت سریعتر خطی که بر روی آن FCL قرار دارد. این رله باید با رلههای اضافه جریان سیستم توزیع هماهنگ شود.
استفاده از سیستم مخابراتی[۴۹] و تنظیم تطبیقی[۵۰] رلههای اضافه جریان. در صورت خروج هر واحد تولیدی از سیستم توزیع، تنظیمات رلهها تغییر نماید.
منابع
[۱] S. M. Brahma and A. A. Girgis, “Development of adaptive protection scheme for distribution systems with high penetration of distributed generation,” Power Delivery, IEEE Transactions on, vol. 19, pp. 56-63, 2004.
[۲] B. Chattopadhyay, M. S. Sachdev, and T. S. Sidhu, “An on-line relay coordination algorithm for adaptive protection using linear programming technique,” Power Delivery, IEEE Transactions on, vol. 11, pp. 165-173, 1996.
[۳] M. A. Anthony, Electric power system protection and coordination: a design handbook for overcurrent protection: McGraw-Hill, 1995.
[۴] J. L. Blackburn and T. J. Domin, Protective relaying: principles and applications: CRC press, 2006.
[۵] P. M. Anderson, Power system protection vol. 1307: McGraw-Hill New York, 1999.
[۶] C. R. Mason, The art and science of protective relaying: Wiley, 1956.
[۷] A. R. v. C. Warrington, Protective Relays Their Theory and Practice: Volume Two vol. 2: Springer, 1977.