حالا بعضی از روش های مخفی کردن اطلاعات در صدا را بررسی می کنیم.
۱) Low-Bit encoding:
مشابه روش LSB در عکس ها، اطلاعات دودویی نیز می توانند با روش LSB در فایلهای صوتی ذخیره شوند. در بهترین حالت حجم کانال یک کیلوبیت بر ثانیه برای هر کیلوهرتز است بنابراین ظرفیت کانال برای ۴۴KHz معادل ۴۴Kbps است. متاسفانه این یک پارازیت قابل شنیدن ایجاد می کند. البته مهمترین ضعف این سیستم مقاومت نکردن در برابر تغییرات است، هر گونه تغییری می تواند منجر به از دست رفتن اطلاعات مخفی شده باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
روش دیگر تغییر کمی در دامنه سیگنالهای نمونه است به قسمی که تغییرات آنها قابل ملاحظه نباشد. از این روش در فرمت های MPEG می توان استفاده کرد.
۲) Phase Coding:
در phase coding فاز بخشی از سیگنال را با اطلاعات مورد نظر تعویض می کنند. روش این کار بدین شرح است:
دنباله صدای اصلی به N قسمت کوچک تقسیم می شود.
از تبدیل گسسته فوریه برای پیدا کردن ماتریس فاز و اندازه هر قسمت استفاده می شود.
تفاوت فاز بین هر دو قسمت مجاور محاسبه می شود.
برای بخش آغازین، S0 یک فاز مطلق برابر P0 در نظر گرفته می شود.
برای هر بخش دیگر قاب فازهایشان ساخته می شود.
فاز جدید و بزرگی اصلی هر کدام با هم ترکیب می شوند و بخش جدید Sn را می سازند.
در آخر، بخش های جدید به هم متصل می شوند تا خروجی کد شده را بسازند.
برای پردازش رمز گشایی، ابتدا دنباله همزمان می شود. طول هر بخش، نقاط DFT و وقفه ها باید به رمزگشایی داده شود. محتوای فاز بخش اول یک یا صفر در نظر می گیرد که نشان دهنده متن کد شده دودویی است.
۲-۱۲-۳-۵- مخفی کردن اطلاعات در Echo
در روش مخفی کردن اطلاعات با اکو، اطلاعات بوسیله یک اکوی صدا در سیگنال میزبان جاسازی می شود. اطلاعات بوسیله تغییر در این سه مشخصه مخفی می شود، دامنه آغازین، پایین آوردن سرعت و تاخیر. وقتی فاصله بین سیگنال اصلی و اکو کم شود هر دو سیگنال با هم مخلوط می شود. در یک نقطه مشخص، گوش انسان نمی تواند تفاوتی بین این دو سیگنال قائل شود، در این حالت اکو به عنوان یک تشدید در سیگنال اصلی شنیده می شود. این نکته به عواملی مانند کیفیت ضبط صدای اصلی و کیفیت گوش دهنده بستگی دارد.
بوسیله استفاده از دو متغییر برای تاخیر زمانی که هر دو کمتر از قدرت تشخیص گوش انسان باشد
می توان اطلاعات دودویی صفر و یک را رمزگذاری کرد. پایین آوردن نرخ سرعت و دامنه می تواند در حد پایین تر از آستانه شنوایی انسان باشد تا اینکه مطمئن باشیم صدا قابل تشخیص نیست. برای اینکه بیشتر از یک بیت را رمزگذاری کنیم سیگنال اصلی را به قسمت های کوچکتری تقسیم می کنیم. هر کدام از آنها را می توان با اکو رمزگذاری کرد، در نهایت سیگنال خروجی از به هم پیوستن همه این تکه ها خواهد بود. در این روش از تاخیری به مدت y برای عدد یک و تاخیر دیگری به مدت x برای صفر استفاده می کنند.
۲-۱۳- ابزارهای پنهان نگاری و بازیابی
۱) Hide in Picture (Windows)
این نرمافزار رایگان به شما اجازه میدهد که فایلها را درون تصاویر GIF و BMP پنهان کنید. همچنین با بهره گرفتن از آن میتوانید فایلهای پنهان شده توسط دیگران را بازیابی کنید. علاوه بر آن برای افزایش ضریب امنیتی، امکان انتخاب رمزعبور برای دادههای پنهان شده را خواهید داشت.
http://sourceforge.net/projects/hide-in-picture
۲) Pict Encrypt (Mac)
کاربران میتوانند با بهره گرفتن از این نرمافزار رایگان، پیامها و متون محرمانه را به فایلهای تصویری با فرمتGIF،JPEG ،TIFF و PNG اضافه کنند و با رمزعبور هم از آنها محفاظت کنند. انجام این کار در یک ویزارد[۷۹] ساده و مرحله به مرحله انجام میشود. پس از پایان عملیات، متن مورد نظر در فایل مربوطه پنهان میگردد. برای بازیابی متون پنهان شده هم میتوان از این نرمافزار استفاده کرد.
۳) WbStego
امکان استفاده از انواع مختلف فایل را برای پوشش ظاهری اطلاعات فراهم می آورند. برای مثال میتواند اطلاعات شما را در فایلهای PDF ،HTML و همچنین Bitmap پنهان کند.
۴) JPHide and JPSeek
این ها برنامه هایی هستند که برای پنهان سازی اطلاعات در تصاویر JPEGاستفاده می شوند.
http://www.snapfiles.com/php/download.php?id=101911
۵) StegoVideo
این برنامه اجازه می دهد که هر نوع فایلی را در فایل ویدیویی مخفی کنید.
http://compression.ru/video/stego_video/index_en.html
۲-۱۴- استفاده از خط فرمان[۸۰] و ادغام فایل زیپ[۸۱] با گیف[۸۲]
با استفاده از خط فرمان میتوانید یک فایل ZIP را درون یک تصویر با فرمت GIF پنهان نمایید. فایل نهایی در این روش ظاهراً همان تصویر اولیه است، در حالیکه به وسیله برنامههای مربوط به هر دو پسوند قابل اجرا است.
شیوه کار این تکنیک کاملاً وابسته به خصوصیات فایل های زیپ و گیف است. فایلهای GIF اطلاعات را در قسمت ابتدایی خود نگهداری می کنند. در حالی که فایل ZIP اطلاعات را در قسمت انتهایی خود ذخیره میکنند. حال برنامههای ویرایش تصویر اطلاعات را از اول فایل نهایی میخوانند و تصویر را نشان میدهند. ولی برنامههای فشرده ساز، اطلاعات انتهای فایل نهایی را خوانده و بخش زیپ شده را باز می کنند.
مشکلی که در این روش پیش میآید این است که فایلهای نهایی با همهی نرمافزارهایی که قابلیت نمایش و استخراج فایلهای ZIP را دارند، قابل بازیابی نیست. برای مثال نرمافزار ۷
برای استفاده از این روش باید ابتدا دو فایل مربوطه را در یک پوشه کپی کرده و سپس به صورت زیر عمل کنید (پوشه مربوطه را ترجیحاً در root یکی از درایوها ایجاد نمایید(
در ویندوز، منوی استارت را باز کنید و بر روی گزینه Run کلیک کنید. حال با تایپ دستور cmd درRun، پنجره Command برای شما باز خواهد شد. در این پنجره با بهره گرفتن از دستور cmd به پوشهای که در بالا توضیح داده شد، مراجعه کنید.
Start> Run > cmd
سپس با بهره گرفتن از دستور زیر میتوانید عمل پنهان نگاری را انجام دهید:
copy /B filename.GIF+filename.ZIP target.GIF
توجه کنید که فایل نهایی که در اینجا با نام target
در لینوکس و مک هم با دستور زیر که در Terminal تایپ میکنید، میتوانید این عملیات را با موفقیت به پایان برسانید.