۴۱.۳%
۲۰.۲%
۱۰۰%
درصد ستونی
۱۰۰%
۱۰۰%
۱۰۰%
۱۰۰%
V
Sig
Df
X2
۰.۶۴
۰.۰۰۰
۲
۴۵.۰۱۷
قضاوت آماری:
از آنجا که خی دو برابر ۴۵.۰۱۷ و درجه آزادی برابر با ۲ میباشد با توجه به اینکه سطح معناداری محاسبه شده کمتر از ۰.۰۱ است (sig=0.000) لذا با ۹۹% اطمینان و۱% خطا بین دو متغیر نوع کالای تبلیغشده و ارزشهای فرهنگی بیگانه رابطه معناداری وجود دارد. همچنین شدت این رابطه با توجه به وی کرامر۰.۶۴ است که شدت نسبتاً قوی محسوب می شود. بنابر این فرضیه دوم تائید می شود.
تجزیه و تحلیل:از مجموع ۵۵ کالای تبلیغشده داخلی دارای ارزش فرهنگی بیگانه بیشترین میزان یعنی ۵۲.۷% دارای ارزش مصرفگرایی بوده اند. این مسأله نشان میدهد که کالاهای داخلی بیشترین مصرفگرایی را تبلیغ می کنند که با توجه به تعریف عملیاتی مصرفگرایی که شامل کالاهای کمدوام و مدتدار می شود این توزیع صحیح به نظر میرسد. همچنین کالاهای خارجی با ۷۲.۲% بیشترین تجملگرایی و مدپرستی را ترویج می کنند.
۳۶.۴% از کالای تبلیغشده ایرانی نیز ارزش لذتگرایی و رفاهطلبی را به مخاطب منتقل می کند. بنابراین میتوان گفت به جز ارزش تجملگرایی که بیشترینش با ۸۶.۷% متعلق به کالاهای خارجی است، متأسفانه این کالاهای داخلی هستند که به ترویج لذتگرایی و مصرفگرایی در تبلیغات خود پرداختهاند که نشان میدهد این نوع ارزشهای بیگانه بین تبلیغگران و بالتبع بینندگان آنها جای خود را باز کرده و شاید دور نباشد که جامعه ایرانی نیز به تبعیت از نظام سرمایهداری این ارزشهای بیگانه را جزئی از ارزشهای خودی تلقی کند.
فرضیه۳. به نظر میرسد بین نوع زبان و کلمات بهکاررفته در تبلیغ با ارزشهای فرهنگی بیگانه در تبلیغات رابطه معناداری وجود دارد.
جدول شماره ۴-۲-۳- جدول بررسی معناداری رابطه بین نوع زبان و کلمات بهکاررفته در تبلیغ و ارزشهای فرهنگی بیگانه
زبان و کلمات بهکاررفته در تبلیغ
ارزشهای فرهنگی بیگانه
مصرفگرایی و گرایش به مادیات
تجملگرایی و مدپرستی
لذتگرایی و رفاه طلبی
جمع
واژه فارسی با نوشتار فارسی
فراوانی
۱۷
۵
۸