تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده 1
فصل اول – کلیات پژوهش
1-1 مقدمه. 2
1-2 بیان مساله. 4
1-3 اهداف تحقیق 6
1-4 فرضیات تحقیق 6
1-5 روش گردآوری دادهها 7
1-6 ابزار گردآوری دادهها 7
1-7 روش تحقیق 7
1-8 تجزیه وتحلیل دادهها 8
1-9 خلاصه فصل 8
فصل دوم – ادبیات موضوع و پشینه ی تحقیق
2-1 مقدمه. 9
2-2 وجه نقد. 10
2-3 صورت جریان وجوه نقد. 13
2-4 اهمیت صورت جریان وجوه نقد. 14
2-5 طبقه بندی صورت جریان وجوه نقد براساس استاندارد ایران. 15
2-6 جریان وجوه نقد آزاد. 16
2-7 اهمیت جریان وجوه نقد آزاد. 18
2-8 کاربرد جریان وجه نقد آزاد. 19
2-9 انواع جریانات وجوه نقد. 19
2-10 مفهوم مدیریت سود. 20
2-11 انواع مدیریت سود. 22
2-12 اندازه گیری مدیریت سود. 22
2-13 مدیریت سود و حاکمیت شرکتی 22
2-14 سهامداران نهادی کوتاهمدت و مدیریت سود. 24
2-15 نقش سهامداران نهادی در ساختار مالکیت. 25
2-16سهامداران نهادی بلندمدت و مدیریت سود. 25
2-17 پیشینه ی تحقیق 26
2-18 خلاصه فصل 29
فصل سوم – روش تحقیق
3-1 مقدمه. 30
3-2 روش تحقیق 32
3-3 جامعه آماری 32
3-4 نمونه آماری 33
3-5 قلمرو تحقیق 33
3 -6 متغیرهای عملیاتی وتعاریف آنها 37
3-7 مدل پانل دیتا 39
3-8 محاسن استفاده از مدل پانلدیتا 40
3-9 محدودیتهای پانلدیتا 41
3-10 روش های تخمین 41
3-11 مراحل روش تخمین مدل بوسیله دادههای تلفیقی 42
3-12 آمارههاسمن 45
3-13خلاصه فصل 47
فصل چهارم – تخمین مدل
4-1 مقدمه. 48
4-2 آمار توصیفی دادههای تحقیق 50
4-3 مراحل برآورد مدل. 51
4-3-1 آزمون ریشه واحد. 51
4-3-2 تخمین مدل اول. 53
4-3-2-1 نتایج حاصل از برآورد مدل. 54
4-3-3 تخمین مدل دوم. 56
4-3-3-1 نتایج حاصل از برآورد مدل دوم. 56
فصل پنجم: نتیجه گیری وپیشنهادات
5-1- مقدمه. 59
5-2 ارزیابی و تشریح نتایج آزمون فرضیهها طبق شرایط متغیرها 61
5-3 نتایج فرضیات. 61
5-4 نتیجه گیری کلی تحقیق 63
5-5 پیشنهادها 63
منابع و مأخذ. 65
پیوستها 67
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 4-1-آماره توصیفی دادههای تحقیق 50
جدول4-2 – آزمون مانایی 53
جدول 4-3- خروجی آزمون Fixed Effects. 54
جدول 4-4- خروجی تخمین 55
جدول 4-5- خروجی آزمون Fixed Effects برای مدل دوم. 56
جدول4-6- خروجی مدل دوم. 57
جدول 5-1- خروجی تخمین 61
جدول 5-2- خروجی مدل دوم. 62
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل(4-1) مراحل مختلف آزمونهای بکار رفته جهت تخمین 46
چکیده
یکی از مکانیزمهای موجود به منظور تخفیف مشکل نمایندگی و کاهش عدم تقارن اطلاعاتی بین سهامداران و مدیران در بازارهای سرمایه، نظام حاکمیت شرکتی است. نقش سهامداران نهادی در حاکمیت شرکتی و حضور آنها در شرکتها، موضوع اغلب بحثهای سالهای اخیر بوده است. هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر رابطه بین جریان نقد آزاد ومدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. حجم نمونهی مورد مطالعه شامل 115شرکت دربازه زمانی 1391-1386 میباشد. برای آزمون فرضیات تحقیق از روش دادههای ترکیبی استفاده گردید. جمع بندی و نتیجه گیری کلی آزمون فرضیههای تحقیق نشان میدهد که بین متغیرهای جریان وجه نقد آزاد، ساختار مالکیت بر رابطه بین جریان وجه نقد آزاد، ومدیریت سود در بازه زمانی مورد مطالعه رابطه معنی داری وجود دارد و فرضیات اصلی تحقیق اثبات می گردد.
واژگان کلیدی
ساختار مالکیت، جریان وجه نقد آزاد، مالکیت نهادی، مالکیت مدیریتی، مدیریت سود، روش دادههای ترکیبی
فصل اول
کلیات تحقیق
1-1 مقدمه
وجوه نقد شرکتها همواره مورد توجه افراد ذینفع در شرکتها بوده و قابلیت وجوه نقد شرکتها درآینده و توان پیش بینی آن میتواند کمک بسیار مفیدی به تصمیم گیری آنها در خرید و فروش سهام و دادن اعتبار به شرکتها و نیز هشداری به مدیران برای بهبود عملکرد خود باشد. در حوزه مدیریت مالی استفاده از تکنیکها، روشها و مدلهای علمی، عموماً در جهت کمک به اخذ تصمیمات معقول در حیطه امور مالی شرکتها و سایر سازمانها به شدت رواج پیدا کرده است، از یک سو پیشرفت سریع فناوری رشد اقتصادی را سریع تر نموده و از سوی دیگر رقابت روز افزون شرکتها دستیابی به سود را محدود و احتمال ورشکستگی را افزایش داده است، (کاووسی، 1391( بدین ترتیب تصمیم گیریهای مالی نسبت به گذشته راهبردی تر شده است و بدنبال آن پژوهشهای حسابداری و مالی متعددی معطوف به ایجاد کردن مدلی برای پیش بینی وضعیت مالی و اقتصادی شرکتها گردیده است. در این رابطه نسبتهای مالی از مهم ترین ابزارها در پیش بینی وضعیت مالی، توقف فعالیت و بحرانهای مالی شرکتها محسوب میشود. (لیکرت، 2013( شواهد نشان میدهد که وجود یک ترکیب خطی از نسبتها هم در ارتباط با تأمین مالی و سرمایه و هم در ارتباط با سودآوری و جریانات نقدی و رشد، در ارزیابیهای مالی مؤثر و کارآمد میباشد و با بهره گرفتن از آن میتوان شرکتهای سالم را از شرکتهای ناسالم متمایز نمود. (فرناندز، 2013( با جداشدن مالکیت و مدیریت در شرکتهای سهامی، تضادمنافع بالقوه بین سهامداران و مدیران ایجاد شد، که این تضاد منافع تحت عنوان «مشکل نمایندگی» بیان میشود. یکی از نتایج مشکل نمایندگی این است که بین مدیران و سهامداران شرکت عدم تقارن اطلاعاتی وجود دارد و سهامداران نمیتوانند اعمال و فعالیتهای مدیران را به طور مستمر مشاهده کنند، این عدم تقارن اطلاعاتی باعث ایجاد دو مشکل انتخاب نامطلوب و خطر اخلاقی میشود. از سویی حسابداری تعهدی، حق انتخاب قابل توجهی به مدیران در تعیین سود در دورههای زمانی متفاوت اعطا میکند. در واقع تحت این نوع از سیستم حسابداری، مدیران کنترل چشمگیری بر زمان تشخیص برخی اقلام هزینه از جمله هزینههای تبلیغات و مخارج تحقیق و توسعه دارند، همچنین مدیران در سیستم حسابداری تعهدی، با گزینههای متفاوتی در مورد زمان تشخیص درآمدها نیز روبرو هستند، از جمله تشخیص سریعتر درآمد از طریق فروشهای نسیه. این گونه عملکرد از سوی مدیران در عبارتی ساده به عنوان «مدیریت سود» یاد میشود. هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر رابطه بین جریان نقد آزاد ومدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. در این فصل به بیان کلیات تحقیق میپردازیم.
1-2 بیان مساله
سود حسابداری براساس مبنای تعهدی شناسایی میگردد. معمولآ استفاده از مبنای تعهدی موجب متفاوت شدن میزان سود عملیاتی گزارش شده با خالص جریانهای نقدی حاصل ازعملیات و گزارش یک سری اقلام تعهدی در صورتهای مالی میشود. دیچو وهمکاران (1995) نشان دادند. که اقلام تعهدی غیر اختیاری ثابت هستند واز آنها نمیتوان برای هموارسازی سود استفاده کرد. بلکه هر چقدر اقلام تعهدی اختیاری در داخل اقلام تعهدی بیشتر باشد احتمال مدیریت سود نیز متعاقب آن افزایش مییابد. فرصت مدیریت سود در شرکتهای دارای جریان وجوه نقد آزاد مازد بیشتر است، به این دلیل که مدیران واحدهای اقتصادی دارای جریان وجوه نقد آزاد بالا و فرصت رشد پائین، اغلب تمایل دارند تا در پروژههای اضافی و یا حتی در پروژههای دارای خالص ارزش فعلی منفی(NPV منفی) سرمایه گذاری کنند و برای پنهان کردن و پوشش دادن اثرات سرمایه گذاریهایی که ثروت سهام داران را بیشینه نمیکند از اقلام تعهدی اختیاری افزایش دهنده سود استفاده کنند. ازطرفی ترکیب سهامداری یا ساختار مالکیت[1] از موضوعات مهم حاکمیت شرکتی به شمار میرود که انگیزه مدیران را تحت تأثیر قرار میدهد و بدین ترتیب میتواند در کارآیی هر شرکتی تأثیر قابل توجهی داشته باشد. در گذشته، اقتصاددانان فرض میکردند که تمامیگروههای مربوط به یک شرکت سهامیبرای یک هدف مشترک فعالیت میکنند اما در طول 3 دهه اخیر، موارد بسیاری از تضاد منافع بین گروهها و چگونگی مواجهه شرکتها با این گونه تضادها توسط اقتصاددانان مطرح شده است. این موارد به طور کلی، تحت عنوان “تئوری نمایندگی” بیان میشود. بنابراین با عنایت به مطالب مطرح شده در راستای حل مشکل مذکور در این تحقیق تاثیر ساختار مالکیت از جنبه نوع مالکیت (مالکیت نهادی، مالکیت مدیریتی) به عنوان مکانیزمهای حاکمیت شرکتی بر تعدیل رابطه بین جریان نقد آزاد و مدیریت سود مورد بررسی قرار میگیرد.
لذا سوال اساسی تحقیق که ذهن محقق را درگیرمیکند این است که:
آیا تنوع مالکان میتواند باعث تعدیل رابطه منفی بین جریان نقد آزاد ومدیریت سـود گردد. یا خیر؟ میلیونها نفر که پس اندازهای خود را از راه سرمایه گذاری در اوراق بهادار شرکتها بــه آنها سپرده اند، برای اطمینان از این که وجوه سرمایه گذاری شده آنان به طور درست و مؤثر استفاده میشود به صورتهای مالی سالانه و میان دوره ای شرکتها اتکاء میکنند. حتی افراد بیشتری، پس اندازهای خود را به بانکها و مؤسسات دیگر میسپارند که آنها نیز به نوبه خود، این وجوه را در سهام شرکتها سرمایه گذاری میکنند. بنابراین تقریباً هر فردی به طور مستقیم یا غیرمستقیم منافعی در شرکتها دارد و حفظ منافع عمومیمستلزم گزارشهای مالی قابل اتکاء و به موقع از عملیات و سلامتی مالی شرکتهای سهامیعام است.
در ارتباط با هدف مطلوب شرکت دو دیدگاه وجود دارد:
عده ای میگویند: هدف مطلوب شرکت سودآوری است. اما سودآوری نمیتواند هدف مطلوب شرکت باشد ؟
بزرگترین ایراد هدف سودآوری، این است که سود مبهم بوده و به علت این که تحت تأثیر رویههای حسابداری قرار دارد، قابل دست کاری میباشد (قالیباف اصل، 1387، ص2-1).
هنگامیکه شرکتها در وضعیت نامطلوب اقتصادی تحت فشار فزآینده قرار میگیرند، مدیران آنها از حسابداری درخواست مینمایند که سطر آخر صورتهای مالی (یعنی سود) را بهبود ببخشند، و بدین وسیله محتوای اطلاعاتی آنها را تغییر دهند. حسابداری با وجود تمامیانعطاف پذیری اش، به نظر نمیرسد قادر به فراهم آوردن دادههای مفید برای مدیریت در این قبیل شرایط باشد. دادههای مورد نیاز تصمیم گیری، مقوله ای بسیار پیچیده میباشد، زیرا طیف متنوع استفاده کنندگان از آن، نظیر سرمایه گذاران ( از آن جایی که نیاز به دانستن میزان سودآوری و ثبات شرکت قبل از سرمایه گذاری در آن دارند)، مدیران ( نیاز به اطلاع از وضعیت مالی شرکت دارند )، بانکها و تأمین کنندگان مالی (نیاز به اطلاع از توانایی شرکت در بازپرداخت وام) به اطلاعات گوناگونی نیاز دارد (نوروش و دیگران، 1384، ص166 ).
یکی از روشهایی که گاهی اوقات برای آرایش اطلاع رسانی وضعیت مطلوب شرکتها مورد استفاده قرار میگیرد، مدیریت سود میباشد. مدیریت سود به مداخله عمومیمدیریت در فرآیند تعیین سود که غالباً در راستای اهداف دلخواه مدیریت میباشد، اطلاق میگردد. مدیریت ســود روشی است که تــوسط مــدیـــریت