هدف همۀ مؤسسات خدماتی ازجمله بانکها ارائه خدمات مناسب و مورد رضایت مشتریان است. ازآنجاکه سازمانهای ارائهدهنده خدمات مالی و بهویژه بانکها در محیطی با محصولات غیر متمایز فعالیت می کنند، کیفیت خدمات در آنها بهعنوان اولین سلاح رقابت شناخته میشود. این پژوهش باهدف شناسایی عوامل مؤثر بر کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک بانک پاسارگاد انجامشده است. در این راستا، پرسشنامهای بر اساس مدل سروکوال (servqual) و در 6 بعد و 24 سؤال طراحی و بین 200 نفر از مشتریان بانک پاسارگاد توزیع و درنهایت تعداد 184 پرسشنامه گرداوری و طی آن، شکاف کیفیت خدمات اندازهگیری شد. ازآنجاییکه مدل سروکوال و نتایج حاصل از آن قادر به شناسایی شاخصهای مؤثر در افزایش رضایت مشتریان نیست و تنها مشخصه ها را از جهت شکافی که با وضعیت مطلوب دارند رتبهبندی میکند؛ بنابراین سعی شده با بهره گرفتن از مدل کانو و ادغام آن با مدل سروکوال شاخصهای بااهمیتتر در جلب رضایت مشتریان شناسایی شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را مشتریان بانک پاسارگاد تشکیل می دهند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که هفت مشخصه بهعنوان مهمترین دلایل در جلب رضایت مشتریان نقش دارند.
فهرست:
فصل اول کلیات پژوهش. 12
1-1 مقدمه. 13
2-1 بیان و طرح مسأله. 13
3-1 اهداف پژوهش. 14
1-3-1 هدف اصلی 14
2-3-1 اهداف فرعی 14
4-1 ضرورت و اهمیت پژوهش. 14
5-1 سؤالات یا فرضیههای پژوهش. 15
6-1 روش انجام پژوهش. 15
1-6-1 ازنظر هدف پژوهش. 15
2-6-1 ازنظر گردآوری داده 16
7-1 ابزار و روش گردآوری دادهها 16
8-1 جامعه و واحد تحلیل آماری 16
9-1 واژگان کلیدی پژوهش. 16
فصل دوم ادبیات موضوعی پژوهش. 18
1-2 مقدمه. 19
بخش اول. 19
2-2 تعریف خدمت 19
1-2-2 خدمت در بازار کالا و خدمات 20
3-2 ویژگیهای خدمات 21
2-3-2 سازمانهای خدماتی 23
2-4 نگاهی به مفهوم کیفیت 24
2-5 کیفیت خدمات 25
1-5-2 ابعاد کیفیت خدمات 25
2-5-2 پیامدهای کیفیت خدمات 31
6-2 ادراکات مشتریان و عوامل مؤثر در آن. 33
1-6-2 مواجهات خدمات یا لحظات صداقت 34
2-6-2 شواهد خدمت 35
3-6-2 تصویر ذهنی 36
4-6-2 قیمت 36
5-6-2 رضایت مشتری 37
7-2 انتظارات مشتریان، پدیدهای چند سطحی و پویا 38
8-2 چگونگی ارزیابی کیفیت خدمات توسط مشتریان. 42
بخش دوم. 43
9-2 مدل تحلیل شکاف پنجگانه کیفیت خدمات 43
10-2 مدل تحلیل شکاف هفتگانه. 45
11- 2 مدل بهبود کیفیت خدمات سازمانی 46
12-2 مدل گذر خدماتی تعدیلشده 47
بخش سوم. 49
13-2 روشهای سنجش کیفیت خدمات 49
14-2 مفهوم سروکوال. 51
15-2 آشنایی با مدل کانو. 51
1-15-2 مدل کانو. 52
16-2 گامها و مراحل مدل کانو. 54
1-16-2 مرحله اول: شناسایی نیازهای محصول) در کفشهای مشتری خود راه بروید(54
2-16-2 مرحله دوم: طراحی و توزیع پرسشنامه. 55
3-16-2 مرحله سوم: ارزیابی و تحلیل پرسشنامه. 56
4-16-2 مرحله چهارم: جدول ارزیابی کانو. 57
5-16-2 تحلیل دادههای مدل کانو. 58
1-5-16-2 تحلیل پرسشنامه بر اساس بیشترین فراوانی 58
بخش چهارم بانکداری الکترونیک. 60
17-2 بانکداری الکترونیک. 60
1-17-2 تعریف 60
18-2 خدمات بانکداری الکترونیک. 61
1-18-2 مزایای بانکداری الکترونیک. 61
19-2 بانکداری الکترونیک و سیر تحول آن در ایران. 62
1-19-2 شاپرک از موفقترین طرحهای فناوری اطلاعات در کشور است 63
3-19-2 نتیجهگیری 65
20-2 آشنایی با بانک پاسارگاد. 66
1-20-2 تاریخچه تشکیل و تأسیس بانک. 66
2-20-2 اجزای بانکداری الکترونیک در ایران (موردمطالعه بانک پاسارگاد) 67
21-2 ماتریس SWOT بانکداری الکترونیکی در ایران. 68
1-21-2 نقاط قوت 68
2-21-2 نقاط ضعف 69
3-21-2 فرصتها 70
4-21-2 تهدیدها 71
5-21-2 راهبردهای اتخاذشده 73
بخش پنجم پژوهشهای مشابه درزمینه بهکارگیری سروکوال و کانو. 75
22-2 پژوهشهای مشابه درزمینه بهکارگیری سروکوال و کانو. 75
فصل سوم روششناسی پژوهش. 79
1-3 مقدمه. 80
2-3 اهداف پژوهش. 80
1-2-3 هدف اصلی 80
2-2-3 اهداف فرعی 80
3-3 ضرورت و اهمیت پژوهش. 80
4-3 پرسشها یا فرضیه های پژوهش. 81
5-3 روش انجام پژوهش. 81
6-3 ابزار و روش گردآوری دادهها 81
7-3 جامعه و واحد تحلیل آماری 82
8-3 نمونه و روش نمونهگیری 82
1-8-3 نمونه آماری 82
9-3 روایی و پایایی ابزار سنجش. 83
1-9-3 پایایی 84
3-9-3 روایی پژوهش. 85
10-3 الگوی مفهومی پژوهش و گامهای لازم برای طراحی این مدل. 85
1-10-3 ندای مشتری 86
2-10-3 تعیین شکاف خواستهها 87
3-10-3 تعیین نمره رضایت مشتری 87
4-10-3 ادغام سروکوال ومدل کانو و تعیین درجه اهمیت تعدیلشده 89
فصل چهارم تحلیل دادهها 91
1-4 مقدمه. 92
2-4 تحلیل دادهها 92
3-4 بررسی جامعه آماری 92
4-4 تعیین میزان اهمیت هر یک از ابعاد کیفیت خدمات 93
5-4 ارزیابی کیفیت خدمات بانکداری الکترونیکی 94
6-4 تعیین شکاف بین وضع موجود (کیفیت ادراکشده) و وضع مطلوب (کیفیت مورد انتظار) ابعاد ششگانه. 96
7-4 مشخص کردن درجه اهمیت هر یک از مشخصه ها 97
8-4 تعیین نمره رضایت مشتریان از هر یک از شاخصها 97
9-4 شناسایی طبقات مختلف کانو برای هر یک از شاخصها 99
1-9-4 تعیین در جه اهمیت تعدیلشده 101