احساس میکنم که در مقابل مردم ایران وظیفه زیادی دارم.
اگر منافع آدم حکم کند که فرد دیگر ایرانی نباشد و از ایرانی بودن خود دست بردارد، لازم است این کار را کند.
تعهد ارزشی
سعی میکنم تا جای ممکن به ارزشهای اخلاقی مردم ایران پایبند باشم.
اگر بخواهم کاری را انجام دهم و بدانم که برخلاف اصول و ارزشهای مردم ایران است، آن کار را انجام نمیدهم، حتی اگر عایدی زیادی برای من داشته باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
تعهد نسبت به اهداف جمعی
تا جای ممکن، سعی میکنم که به رشد همهجانبه مردم ایران کمک کنم.
۴-۶-۲-۳- روابط برونگروهی و درونگروهی
۴-۶-۲-۳-۱- تعریف نظری
روابط برونگروهی یا ارتباطات بین قومی در این پژوهش متناظر به تماس فرهنگی است. شرط ابتدایی به وجود آمدن ارتباط، برقرار شدن تماس میان دو جامعه یا دو گروه از افراد است. مراد از این اصطلاح شرایط فیزیکی است که فرصت ایجاد ارتباط و مناسبات اجتماعی را میان افراد به دست میدهد و درنتیجه این تماس است که فرهنگ پذیری رخ میدهد. دوکستر بیان میکند که “فرهنگ پذیری” پدیدههایی را در برمیگیرد که از تماس مستقیم و مداوم میان گروه های فردی بافرهنگهای مختلف برمیخیزد و همچنین تحولات بعدی سنخهای اصلی فرهنگی گروه ها را نیز شامل میشود (دوکستر، ۱۳۸۱: ۵۷). بر اساس این نوع از ارتباطات و تماسهای فرهنگی و با توجه به زمینه های قبلی، فرد استراتژیهای مختلف فرهنگ پذیری را انتخاب میکند.
۴-۶-۲-۳-۲- تعریف عملیاتی
در این تحقیق ارتباط برونگروهی میزان پیوند فرد با شبکه های اجتماعی دیگری تعریف شد که فرهنگی غیر از فرهنگ خود فرد را دارا هستند و از طریق نسبت فامیلهای غیر قومی، تعداد دوستان غیربومی، تعداد همکاران غیربومی، تعداد همسایههای غیربومی و … این نسبت را میسنجیم. در جدول ذیل به معرف و گویه های بهکاررفته جهت سنجش میزان روابط برونگروهی و میزان روابط درونگروهی اشاره مینماییم.
جدول ۴- ۱۱: تعریف عملیاتی متغیر روابط درونگروهی
ردیف
مؤلفهها
۱
تعداد همسایههای بومی
۲
تعداد دوستان صمیمی بومی
۳
تعداد همکاران بومی
۴
تعداد فامیل و آشنایان بومی
۵
وقتیکه فرد صرف دیدن یا شنیدن برنامههای بومی میکند.
۶
وقتیکه فرد صرف مطالعهی کتاب و نشریات بومی میکند.