آنها زمان بسیار زیادی کارکرده و وقت زیادی را صرف وظایفی که به ایشان محول گردیده است مینمایند درواقع آنها بهسختی کار میکنند.
۲
آنها حتی زمانی که سرکار نیستند به کار خود فکر کرده میتوان گفت آنها بهنوعی دچار وسواس هستند.
۳
آنها بیشتر از وظایف شغلی سازمانشان عمل کرده و یا حتی فراتر از آن نیز میروند که درواقع این ویژگی اول و دوم را نیز تصریح می کند و نشاندهندهی کاری است شدید به همراه وسواس و اجبار.
۲-۲-۷ انواع اعتیاد به کار:
هرچند افراد معتاد به کار دارای ویژگیهای مشترکی هستند ولی تفاوتهایی نیز باهم دارند و میتوان آن تفاوتها را بهنوعی از هم تفکیک نمود فاسل[۳۴] (۱۹۹۰) چهار نوع معتاد به کار وسواسی (Compulsive)، جوعی (Binge)، پنهانی (Closet) و آنورکسیک (Anorexic) را توصیف میکند که ویژگی آنها در جدول زیر نشان داده شده است.
جدول (۲-۳) انواع اعتیاد به کار، فاسل ۱۹۹۰
ردیف
نوع اعتیاد به کار
واژه لاتین
ویژگی
۱
معتاد به کار وسواسی
Compulsive
این افراد وسواسی بوده و همیشه مشغول به کار هستند و از انواع دیگر شناختهشدهتر میباشند.
۲
معتاد به کار جوعی
Binge
این افراد عادات کاری معمولی خود را برای دوره زمانی مشخصی انجام میدهند ولی گاهی به مراحلی میرسند که زمان از دست آنها دررفته بهطوریکه ازنظر روانی و فیزیکی به مرحلهای میرسند که حتی ممکن است از شدت کار و خستگی زیاد در بیمارستان بستری شوند.
۳
معتاد به کار پنهانی
Closet
این معتادان به کار بهگونهای عمل میکنند که بخشی از کار خود را در خانه یا تعطیلات انجام دهند. آنها از همسر و خانواده خود دوری میکنند و درنهایت کنترل نهایی کار خود را در اداره انجام داده و همیشه یک کار ناتمام دارند که باید انجام دهند.
۴
معتاد به کار آنورکسیک
Anorexic
اعتیاد این افراد طوری است که کار برای آنها وضعیت پرفشاری را طوری ایجاد میکند که از کار طفره میروند. علت این امر آن است که عزتنفس خود را باکارشان یکی دانسته و نمیتواند ذرهای کار را کمتر ح کمال آن انجام دهند. این عادتها به فردآنورکسیک این اجازه را میدهد که نهتنها از کارش دوری کرده بلکه از زندگیاش نیز دوری نماید.
۲-۲-۸ علائم افراد معتاد به کار:
اعتیاد به کار نوعی نیاز تسکینناپذیر به مشغول بودن میباشد که علائم آن عبارتاند از: