تعداد داده ها
۶٫۰۵۸۲۵
میانگین
۱٫۱۰۹۹۰
انحراف معیار استاندارد
۰٫۲۵۸۲۳
قدر مطلق بیشترین انحراف
۰٫۱۹۸۰۸
بیشترین انحراف مثبت
-۰٫۲۵۸۲۳
بیشترین انحراف منفی
۲٫۶۲۰۷۶
آماره Z
۰٫۰۰۰۰۰
مقدار معنی داری
با انجام این آزمون به ازای تمامی شاخص های مطرح شده در پرسشنامه، مشخص گردید که عدد معناداری برای کلیه شاخص های سنجش کمتر از سطح معناداری ۵% می باشد. لذا فرض ۰H را نمی توان پذیرفت. بنابراین داده ها از توزیع نرمال تبعیت نمی کند. در نتیجه بایستی از آزمون های ناپارامتریک برای آزمون فرضیات بهره گرفت.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۳-۳) آزمون دوجمله ای
به منظور ارزیابی توانمندی شاخص ها جهت سنجش توانمندی شاخص های موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در پرسشنامه اول، وضعیت هر یک از سوالات مربوط به شاخص های ارزیابی کننده های موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان توسط آزمون دو جملهای مورد ارزیابی قرار گرفته است. با توجه به اینکه طیف لیکرت هفت تایی برای این پرسشنامه استفاده شده است؛ اعداد مساوی و کمتر از ۴ نشان دهنده نامناسب بودن متغیر و اعداد بالای ۴ نشان دهنده مناسب بودن متغیر می باشد.
در حقیقت به ازای هر یک از شاخص ها و همچنین در سطح هر یک از عوامل، فرضیه های زیر ارائه خواهند شد:
فرض صفر : پاسخ دهندگان درباره مساله مطرح شده نظر موافق ندارند (نقیض). به عبارت دیگر، بیش از نیمی از پاسخ دهندگان، شاخص را حائز توانایی سنجش موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان نمی دانند.
فرض مقابل : پاسخ دهندگان درباره مساله مطرح شده نظر موافق دارند (ادعا). به عبارت دیگر، بیش از نیمی از پاسخ دهندگان، شاخص را حائز توانایی سنجش موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان می دانند.
در صورتی که در سطح خطای ۰٫۰۵ درصد، سطح معنی داری (Sig.) کمتر از ۰٫۰۵ باشد، فرض مقابل یا همان ادعا تائید خواهد شد. به عبارت دیگر، شاخص هایی که دارای سطح معنی داری کمتر از ۰٫۰۵ باشند، با موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در ارتباط خواهند بود. به عبارت دیگر، بیش از نیمی از پاسخ دهندگان، شاخص را حائز توانایی سنجش سنجش توانمندی موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان می دانند.
آزمون فرضیه های فرعی مربوط به آزمون دو جملهای
پیش از برگزاری آزمون جهت بررسی فرضیات اصلی پژوهش، باید نتایج مربوط به هر یک از فرضیات فرعی مشخص گردیده و در صورتی که برخی از فرضیه های فرعی (که نشانگر شاخص ها هستند) توسط آزمون مورد تائید قرار نگرفتند، از آزمون دو جمله ای مربوط به فرضیات اصلی حذف شوند. بهمین جهت آزمون های فرض مربوط به هر یک از فرضیه های فرعی (شاخص ها) به ترتیب عوامل ارائه خواهند شد. نتیجه تائید برای این آزمون به معنای وجود توانایی سنجش و تاثیرگذاری شاخص است.
جدول ۴-۹) آزمون دو جمله ای – شاخص اول