** همبستگی در سطح ۰٫۰۱ معنی دار است.
* همبستگی در سطح ۰٫۰۵ معنی دار است.
۴-۴-۲٫ مدل معادلات ساختاری
یک مدل معادله ساختاری مفروض، در واقع یک ساختار علی مشخص شده بین مجموعهای از سازه های مشاهده ناپذیر است که هر یک توسط مجموعهای نشانگرها اندازه گیری می شود، و می توان آنرا از لحاظ برازش در یک جامعه به خصوص آزمود ( هومن، ۱۳۸۸، ص ۳۴ ).
مدل معادلات ساختاری از دو بخش مدل اندازه گیری یا تحلیلی عاملی تاییدی و مدل ساختاری یا تحلیل مسیر تشکیل شده است. در بخش قبل به منظور تحلیل روایی از بخش مدل اندازه گیری مدل معادلات ساختاری استفاده شد. اما به منظور تایید یا رد فرضیات باید از بخش مدل ساختاری که به تحلیل مسیر معروف است استفاده نمود. مدل ساختاری روابط موجود بین متغیرهای تحقیق را نشان می دهد.
معیار ما جهت تایید یا رد فرضیات تحقیق، اعداد معناداری می باشد، چنانچه عدد معناداری مربوط به یک فرضیه بیشتر از ۱٫۹۶ یا کمتر از ۱٫۹۶- باشد فرضیه مورد نظر تایید می شود و اگر عدد معناداری مربوط به فرضیهای در بازهی فوق قرار گیرد آن فرضیه رد می شود.
در مدل ساختاری، ضرایب استاندارد نشان دهنده میزان تاثیر متغیر مستقل بر روی متغیر وابسته می باشد. یا به عبارت دیگر یک واحد متغیر مستقل را تغیر دهیم متغیر وابسته به چه میزان تغیر خواهد کرد. چنانچه عدد مربوط به ضریب استاندارد را به توان دو برسانیم واریانس تبیین شده به دست خواهد آمد که این عدد درصد پیش بینی کنندگی متغیر مستقل از متغیر وابسته را نشان می دهد. هر چه این عدد بزرگتر باشد بهتر باشد چرا که تاثیر عوامل تصادفی بر روی متغیر وابسته کاهش خواهد یافت.
لازم به ذکر است مدل مفهومی تحقیق حاضر شامل چهار فرضیه می باشد که در نتیجه روابط مستقیم و غیر مستقیم بین متغیرهای تحقیق حاصل شده اند.
۴-۴-۲-۱٫ آزمون فرضیات اصلی تحقیق
تحقیق حاضر دارای دو فرضیه اصلی میباشد که فرضیه اول تاثیر مستقیم و معنادار شخصیت کارآفرینی بر بروز رفتار کارآفرینانه را بررسی می کند و فرضیه دوم نیز همین رابطه را البته به طور غیر مستقیم و از طریق متغیر میانجی عوامل انسانی تسهیم دانش مورد سنجش قرار میدهد.
فرضیه اصلی اول : شخصیت کارآفرینی تاثیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه دارد.
H0 : شخصیت کارآفرینی تاثیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه ندارد.
H1 : شخصیت کارآفرینی تاثیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه دارد.
همانطور که قبلا اشاره شد معیار تایید یا رد یک فرضیه در نظر گرفتن اعداد معناداری است و از آنجا که عدد معناداری فرضیه اول برابر ۶٫۴۵ است و این مقدار بیشتر از ۱٫۹۶ میباشد. فرضیه اصلی اول که تاثیر مستقیم و معنادار شخصیت کارآفرینی بر بروز رفتار کارآفرینانه را بررسی میکرد، تایید میشود.
فرضیه اصلی دوم : شخصیت کارآفرینی تاثیر غیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه از طریق تسهیم دانش دارد.
H0:شخصیت کارآفرینی تاثیر غیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه از طریق تسهیم دانش ندارد.
H1: شخصیت کارآفرینی تاثیر غیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه از طریق تسهیم دانش دارد.
جهت بررسی این فرضیه ما باید به بررسی این نکته بپردازیم که متغیرهای میانجی عوامل انسانی تسهیم دانش بر روی رابطهی شخصیت کارآفرینی و بروز رفتار کارآفرینانه تاثیر دارند یا خیر. بدین منظور ما باید از اثر غیرمستقیم که در خروجی نرم افزار لیزرل ارائه میشود استفاده کنیم. در این خروجی ضریب استاندارد برای اثر غیر مستقیم برابر ۰٫۰۴- و عدد معناداری برابر ۰٫۸۱- میباشد و با توجه به اینکه عدد معناداری در بازهی ۱٫۹۶ و ۱٫۹۶- قرار دارد در نتیجه فرض H0 تایید میشود و فرضیه اصلی دوم رد میشود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۴-۲-۲٫ آزمون فرضیات فرعی تحقیق
تحقیق حاضر شامل پنج فرضیه فرعی نیز میباشد این فرضیهها در نتیجهی تاثیر متغیر مکنون برونزای شخصیت کارآفرینی بر متغیرهای مکنون درونزای عوامل انسانی تسهیم دانش و همچمین تاثیر متغیر مکنون درونزای عوامل انسانی تسهیم دانش بر متغیر درونزای دیگر تحقیق یعنی رفتار کارآفرینانه و همچنین اثر مولفههای شخصیت کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه و عوامل انسانی تسهیم دانش، همچنین اثر مولفه های عوامل انسانی تسهیم دانش بر رفتار کارآفرینانه حاصل شده که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
فرضیه فرعی اول : تسهیم دانش تاثیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه دارد.
H0 : تسهیم دانش تاثیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه ندارد.
H1 : تسهیم دانش تاثیر مستقیم و معناداری بر بروز رفتار کارآفرینانه دارد.
هدف این فرضیه آن است که تاثیر عوامل انسانی تسهیم دانش بر بروز رفتار کارآفرینانه را بررسی کند. ضریب استاندارد این فرضیه برابر ۰٫۰۹- میباشد و از آنجا که عدد معناداری آن با مقدار ۰٫۹۴- از مقدار ۱٫۹۶- بیشتر است در نتیجه H0 تایید میشود و H1 رد میشود. شکل های ۴-۹ و ۴-۱۰ مدل مفهومی تحقیق را در دو حالت تخمین استاندارد و اعداد معناداری نشان میدهد.
فرضیه فرعی دوم : شخصیت کارآفرینی تاثیر مستقیم و معناداری بر تسهیم دانش دارد.
H0: شخصیت کارآفرینی تاثیر مستقیم و معناداری بر تسهیم دانش ندارد.
H1: شخصیت کارآفرینی تاثیر مستقیم و معناداری بر تسهیم دانش دارد.
هدف این فرضیه آن است که تاثیر شخصیت کارآفرینی بر عوامل انسانی تسهیم دانش را بررسی کند. ضریب استاندارد برای این فرضیه ۰٫۳۷ میباشد و از آنجا که عدد معناداری آن با مقدار ۳٫۴۰ از مقدار ۱٫۹۶ بیشتر است در نتیجه HO رد و این فرضیه تایید میشود.
شکل ۴-۹ : تحلیل مسیر مدل مفهومی تحقیق در حالت تخمین استاندارد
شکل ۴-۱۰ : تحلیل مسیر مدل مفهومی تحقیق در حالت اعداد معناداری
۴-۴-۲-۳٫ بررسی تاثیر مولفه ها بر متغیرها
ما به منظور بررسی تاثیر مولفه های تحقیق بر متغیرهای مورد نظر، از نتایج تحلیل عاملی تاییدی استفاده کردیم و اثر مولفه های شخصیت کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه و عوامل انسانی تسهیم دانش، همچنین اثر مولغه های عوامل انسانی تسهیم دانش بر رفتار کارآفرینانه را به طور مجزا مورد بررسی قرار دادیم که نتایج هریک در ادامه آمده است.
۴-۴-۲-۳-۱٫ بررسی تاثیر مولفه های شخصیت کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه (فرضیه فرعی سوم(
ما بدین منظور از ۵ بعد متغیر شخصیت کارآفرینی به عنوان متغیر مستقل و متغیر رفتار کارآفرینانه به عنوان متغیر وابسته استفاده کردیم. لازم به ذکر است سوالاتی که در تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول از روایی پایینی برخوردار بودند برای از تحلیل کنار گذاشته شدند.
شکل ۴-۱۱ : بررسی تاثیر مولفه های شخصیت کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه در حالت تخمین استاندارد
شکل ۴-۱۲ : بررسی تاثیر مولفه های شخصیت کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه در حالت اعداد معناداری
معیار ما جهت تایید یا رد فرضیات، اعداد معناداری میباشد و با توجه با این دو مورد دو فرضیه از پنج فرضیه فوق تایید میشوند.
۴-۴-۲-۳-۲٫ بررسی تاثیر مولفه های عوامل انسانی تسهیم دانش بر رفتار کارآفرینانه (فرضیه فرعی چهارم)
ما بدین منظور از ۳ بعد متغیر عوامل انسانی تسهیم دانش به عنوان متغیر مستقل و متغیر رفتار کارآفرینانه به عنوان متغیر وابسته استفاده کردیم. لازم به ذکر است سوالاتی که در تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول از روایی پایینی برخوردار بودند از تحلیل کنار گذاشته شدند.
شکل ۴-۱۳ : بررسی تاثیر مولفه های عوامل انسانی تسهیم دانش بر رفتار کارآفرینانه در حالت تخمین استاندارد
شکل ۴-۱۴ : بررسی تاثیر مولفه های عوامل انسانی تسهیم دانش بر رفتار کارآفرینانه در حالت اعداد معناداری
۴-۴-۲-۳-۳٫ بررسی تاثیر مولفه های شخصیت کارآفرینی بر تسهیم دانش ( فرضیه فرعی پنجم)
ما بدین منظور از ۵ بعد متغیر شخصیت کارآفرینی به عنوان متغیر مستقل و متغیر عوامل انسانی تسهیم دانش به عنوان متغیر وابسته استفاده کردیم. لازم به ذکر است سوالاتی که در تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول از روایی پایینی برخوردار بودند از تحلیل کنار گذاشته شدند.