با این هدف در در ادامه به ارائه نتایج پرداخته و هم چنین پیشنهاداتی را با توجه به نتایج به دست آمده و نیز پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی ارائه شده است. در نهایت نیز به محدودیت های تحقیق اشاره شده است.
۵-۲ نتایج تحقیق
جدول ۵-۱ نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل فرضیهها
فرضیه
سطح معناداری
نتیجه
فرضیه اول: بین جریان نقد آزاد و سود سهام نقدی رابطه معناداری وجود دارد.
۰٫۰۰۰
تأیید شد
فرضیه دوم: بین سرمایه گذاری بیش از اندازه و سود سهام نقدی رابطه معناداری وجود دارد.
۰٫۰۰۱
تأیید شد
فرضیه سوم: بین سرمایه گذاری بیش از اندازه و سود سهام نقدی در شرکت هایی با جریان نقدی آزاد پایین رابطه معناداری وجود دارد.
۰٫۰۷۴
رد شد
فرضیه چهارم: بین سرمایه گذاری بیش از اندازه و سود سهام نقدی در شرکت هایی با جریان نقدی آزاد بالا رابطه معناداری وجود دارد.
۰٫۰۰۰
تأیید شد
۵-۳ مقایسه تحقیق حاضر با پژوهشهای مشابه
۵-۳-۱ فرضیه اول
” بین جریان نقد آزاد و سود سهام نقدی رابطه معناداری وجود دارد”
نتیجه حاصل از اولین فرضیه در این تحقیق نشان میدهد که بین جریان نقد آزاد و سود سهام نقدی رابطه معناداری وجود دارد. در حقیقت بین هر دو آن ها رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد یعنی با افزایش جریان نقد، سود سهام افزایش مییابد. زمانی که جریان های نقدی ورودی به داخل شرکت زیاد باشد، سود سهام نقدی نیز با توجه به نظر هئیت مدیره بین سهامداران تقسیم می شود و مدیران از ورودی های شرکت احساس رضایت و خوشایند خواهند داشت. در این ارتباط، ثقفی و کردستانی (۱۳۸۳) نشان دادند که سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران هنگام واکنش به تغییرات سود نقدی و تغییرات سود غیرمنتظره کیفیت سود شرکت ها را در نظر نمی گیرند. به عبارت دیگر در بورس اوراق بهادار تهران کیفیت سود در واکنش بازار به تغییرات سود نقدی و سود غیرمنتظره شرکت ها در مجموع اطلاعاتی مربوط به حساب نمی آیند. تغییر سود نقدی به افرادی که در بازار سرمایه مشارکت میکنند کمک میکند تا پیشبینی های خود را از جریان نقدی آتی را مورد ارزیابی مجدد قرار داده و بر این اساس قیمت سهام را تغییر دهند.
محققین بر این باورند که سود نقدی همانند سود گزارش شده اطلاعاتی درباره جریان آتی شرکت فراهم می آورد. پرداخت سود نقدی به طور منظم به عنوان یکپارچه سازی منبع اطلاعاتی برای پیشبینی جریان نقدی آتی مورد توجه سرمایه گذاران قرار میگیرد (بنارتزی و همکاران، ۱۹۹۷). هولداسن و ورشیا (۱۹۸۸) دریافتند که واکنش قیمت به میزان دقت اطلاعات جدیدی افزایش مییابد و به میزان دقت افشا شده قبلی مرتبط با قیمت کاهش مییابد. بر این مبنا چنانچه اطلاعات مرتبط با سودهای گزارش شده قبلی (سودهای باکیفیت) اطلاعات دقیقی از جریان نقدی آتی شرکت افشا نماید، واکنش بازار به تغییر سود نقدی شرکت هایی که کیفیت سود بالاتری دارند، کمتر خواهد بود.
هم چنین، هارفورد (۱۹۹۹) با بهره گرفتن از یک نمونه مشتمل بر ۴۸۷ خرید و فروش مالکیت دریافتند که شرکت های دارا به احتمال زیاد به کسب سود نائل میشوند که متعاقباً کاهش غیر طبیعی را در کارایی عملیاتی تجربه میکنند و بیتس (۲۰۰۵) به ازای یک نمونه مشتمل بر ۴۰۰ فروش شرکت های تابعه از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۸ دریافت که این شرکت ها برای سرمایه گذاری بیشتر، نسبت به همتایان صنعتی خود به حفظ
-
- Positive Stock Returns ↑
-
- Signal ↑
-
- MORGADO, A. (2002) ↑
-
- Firm Value ↑
-
- Bashir et al, (2013) ↑
-
- Shareholders ↑
-
- Pindado, J. & Latore, CH, (2009) ↑
-
- Tradeoff Theory ↑
-
- Cost-Benefit ↑
-
- Investment Opportunities ↑
-
- Financial Leverage ↑
-
- Free Cash Flow Theory ↑
-
- Conflict of Interest ↑
-
- Book Value ↑
-
- SFAS ↑
-
- Equity Valuation Model ↑
-
- Generalized Method of Moment ↑
-
- Tobin’s Q ↑
-
- Positive Stock Returns ↑