پژوهشگر
سال
هدف
مدل DEA مورد استفاده
نجفی، آریان نژاد، حسینزاده لطفی، ابنالرسول
۱۳۸۷
سرپرستی یکی از بانکهای ایرانی
CCR
افشاریان و کوشا
۱۳۸۸
ارائه مدل
اسعدی، میرغفوری، صادقی آرانی، خسروانیان
۱۳۸۹
بیمارستانهای دولتی استان یزد – ایران
CCR ورودی محور و CCR خروجی محور
آذر، زارعی محمودآبادی
۱۳۸۹
ارزیابی شرکت های کاشی و سرامیک استان یزد
BCC,CCR
یعقوبی
۱۳۹۰
ارزیابی کارایی واحدهای ارزی بانک کشاورزی – ایران
دانشیان
۱۳۹۱
ارزیابی عملکرد شرکتهای زیرمجموعه شرکت خودروسازی سایپا – ایران
تسر و لینگ
۲۰۰۷
صنعت نیمههادی- تایوان
CCR
آمادو ، سانتوز و مارکس
۲۰۱۲
یک شرکت چندملیتی- پرتغال
BCC خروجی محور
وان و یینگ
۲۰۱۳
ارزیابی عملکرد ۳۸ شرکت خط هوایی
CCR
یعقوبی (۱۳۹۰) با ترکیب روشهای BSC، DEA و AHP کارایی واحدهای ارزی بانک کشاورزی را ارزیابی نموده است. برای این کار با کمک خبرگان حوزه ارزی، پنج شاخص تعداد پرسنل، جمع کل ساعات آموزشی کارکنان، میزان سود عملیاتی، تعداد حساب های ارزی و متوسط تعداد ارائه خدمات ارزی مهم در روز، در چهار منظر روش کارت امتیازی متوازن انتخاب گردید. سپس با بهکارگیری روش تحلیل پوششی داده ها، کارایی واحدهای اشاره شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق حاکی از آن است که ۱۴/۵۷% از واحدهای ارزی، کارا و بقیه ناکارا هستند. در ادامه، واحدهای ناکارا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و ضمن تبیین علل ناکارایی آن ها، پیشنهادهایی برای افزایش کارایی ایشان ارائه گردید. در پایان نیز با بهره گرفتن از روش ترکیبی AHP/DEA واحدهای ارزی بانک کشاورزی به طور کامل رتبهبندی شدند.
دانشیان (۱۳۹۱) برای ارزیابی عملکرد شرکتهای زیرمجموعه شرکت خودروسازی سایپا از تلفیق کارت امتیازی متوازن و تحلیل پوششی داده ها استفاده نموده است تا علیرغم داشتن فرآیندهای کاری متفاوت، بتوان آن ها را ارزیابی و مقایسه نمود. در این تحقیق ابتدا شاخصهای مشترک این شرکتها بر اساس مدل BSC در منظرهای مختلف استخراج گردید. سپس با بهره گرفتن از مدلهای مختلف DEA ارزیابی این شرکتها صورت پذیرفت و شرکتها بر اساس میزان کارایی در حوزه های مختلف BSC رتبهبندی و برای شرکتهای ناکارا، عوامل ناکارایی شناسایی و تحلیل گردید.
انواری رستمی (۱۳۸۹) از مدل متوازن ترکیبی DEA-BSC در ارزیابی عملکرد شرکتهای کاشی و سرامیک یزد استفاده نموده است. در ابتدا با بهره گرفتن از کارت امتیازی متوازن که ابزار مناسبی جهت طراحی شاخصهای ارزیابی عملکرد میباشد و سنجش آن ها از چهار دیدگاه: مشتری، فرآیندهای داخلی، رشد و یادگیری و مالی، شاخصهایی شناسایی شده و با بهره گرفتن از تکنیک DEA شرکتها مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس با توجه به لزوم حفظ تعادل و توازن بین شاخصهای طراحی شده، از مدل متوازن تحلیل پوششی داده ها استفاده شد. نتایج نهایی که بیانگر توانایی بالای مدل در ارزیابی عملکرد شرکتها بود، نشان داد که در مدل BCC متوازن ترکیبی، تنها ۱۰ شرکت و در مدل CCR متوازن ترکیبی، تنها ۵ شرکت توانستند علاوه بر حفظ تعادل بین شاخصهای BSC همچنان امتیاز کارایی %۱۰۰ را کسب کنند.
اسعدی و همکاران (۱۳۸۹) به تعیین کارایی نسبی ۱۳ بیمارستان دولتی استان یزد با بهره گرفتن از تلفیق تکنیک تحلیل پوششی داده ها (DEA)، کارت امتیازی متوازن (BSC) و مدل سرکوال پرداختند. در این مقاله، از کارت امتیازی متوازن به عنوان ابزاری برای طراحی شاخصهای ارزیابی عملکرد و از تحلیل پوششی داده ها به عنوان ابزاری برای ارزیابی عملکرد و رتبه بندی استفاده شده است. در این مقاله، با بهره گرفتن از ترکیب دو مدل ارزیابی عملکرد DEA و BSC سعی شده است تا شاخصهای ارزیابی عملکرد واحدهای درمانی شناسایی شده و تلفیق این دو مدل، ضمن کاهش معایب دو مدل محاسن آن دو تقویت و مدلی جامع برای ارزیابی عملکرد واحدها ارائه گردیده است.
نجفی و همکاران (۱۳۸۷) یک مدل تلفیقی DEA و BSC ارائه نمودهاند که در آن ورودیها و خروجیها از کارت امتیازی متوازن استخراج میشوند. کاربرد مدل مذکور برای سرپرستی یکی از بانکهای ایران مورد بررسی قرار گرفته و نتایج در قالب جدولی ارائه شده است.
افشاریان و کوشا (۱۳۸۸) به کمک تحلیل پوششی داده ها، مدلی ارائه دادهاند که مرز بیشینه مطلوبیت چند گزینه راهبردی را با اندازهگیری و مقایسه اثربخشی راهبردها بهتصویر کشیده و سنجیدهترین راهبردها را با توجه به توانمندیها و کاستیهای منابع به انگیزه دستیابی به خواستههای سازمان در اختیار قرار داده است. ویژگی این پژوهش، همافزایی کاربرد بهینه کاوی الگوی تحلیل پوششی داده ها با کاربرد سنجش اثربخشی راهبردها در مدل کارت امتیازی متوازن به انگیزه گزینش کاراترین راهبرد با کمترین مصرف منابع سازمان است. مطابق مدل ارائه شده در این مقاله ابتدا با بهرهگیری از ابزار موجود مهمترین زمینههای اصلی راهبری سازمان انتخاب میشوند. سپس این زمینههای اصلی، با تکیه بر متد BSC در قالب نقشه راهبردی به هدفها و برنامه های عملیاتی تفسیر میشوند. شاخصهای مناسب برای ارزیابی راهبردها گزینش شده و سپس برای هر شاخص، روش سلسله مراتبی تفسیر شده در مقاله، به کار گرفته و میزان هر شاخص را با بهرهگیری از ماتریس رابطه هدفها و برنامه ها و ماتریس رابطه راهبردها و هدفها محاسبه میشوند. در انتها نیز مدل آماده شده تحلیل پوششی داده ها را حل میکنند.
فصل سوم
(روش اجرای تحقیق/ مواد و روشها)
-
- Strategic Choice / Selection ↑
-
- Ihsan Yüksel ↑
-
- Metin Dag˘deviren ↑
-
- Ihsan Yüksel ↑
-
- Metin Dag˘deviren ↑
-
- vision ↑
-
- Strategy ↑
-
- Strategy Map ↑
-
- Performance Evaluation ↑
-
- Efficiency ↑
-
- Relative efficiency ↑
-
- Decision Making Unit ↑
-
- peer entities ↑
-
- Return to Scale ↑
-
- Data Envelopment Analysis ↑
-
- Data Oriented ↑
-
- Peer Entities ↑
-
- Balanced Scorecard ↑
-
- Key Performance Indicators ↑
-
- Analytical Hierarchy Process ↑
-
- Balanced Scorecard ↑
-
- Goal Programing ↑
-
- European Foundation Quality Management ↑
-
- قانون ساربنز-آکسلی ۲۰۰۲ که ۳۰ ژوئیه ۲۰۰۲ به امضای جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور آمریکا رسید. این قانون، استانداردهای جدید یا بهبود یافتهای را برای هیئت مدیرهآموزشها و مدیران شرکتهای عام، و مؤسسات حسابداری عمومی آمریکا مقرر کردهاست. طبق این قانون، مدیران ارشد شرکتهای عام آمریکا مکلفند شخصاً درستی اطلاعات مالی شرکت را گواهی کنند. همچنین، جریمههای سنگین و جدیتری نیز برای فعالیتهای مالی متقلبانه مقرر شده است. (Wikipedia) ↑