۵
مزیت اطلاعات
کمیت اطلاعات
میزان قابل دسترس اطلاعات
P16 , P17 , P18
۴
کیفیت اطلاعات
مناسب بودن برای استفاده از اطلاعات
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
P19 , P20
۳-۶) روایی[۱۰۰] و پایایی[۱۰۱] ابزار اندازه گیری
پیش از اطمینان نهایی به ابزارهای اندازه گیری و به کارگیری آن ها در مرحله اصلی جمع آوری داده ها، ضرورت دارد که محقق از طریق علمی ، اطمینان نسبی لازم را نسبت به روا بودن به کارگیری ابزار مورد نظر و معتبر بودن آن پیدا کند ( خاکی ، ۱۳۹۰ ، ص ۲۴۴ ). روایی و پایایی مهر تاییدی هستند بر استحکام علمی یک مطالعه تحقیقی که به شرح آن ها پرداخته می شود.
۳-۶-۱) روایی
مقصود از روایی آن است که آیا ابزار اندازه گیری می تواند خصیصه و ویژگی که ابزار برای آن طراحی شده است را اندازه گیری کند یا خیر؟ موضوع روایی از آن جهت اهمیت دارد که اندازه گیری های نامناسب و ناکافی می تواند هر تحقیق علمی را بی ارزش و ناروا سازد ( خاکی، ۱۳۹۰ ، ص ۲۴۴ ). برای سنجش روایی پرسشنامه از روش دلفی استفاده شده است . در این راستا به منظور روایی ابزار اندازه گیری تحقیق ، پرسشنامه اولیه در اختیار متخصصان آن رشته قرار گرفت و با بهره گرفتن از میانگین نظرات ایشان و انجام اصلاحات ، پرسشنامه نهایی طراحی گردید.
۳-۶-۲) پایایی
در این تحقیق جهت اندازه گیری سازگاری درونی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. با بهره گرفتن از فرمول زیر ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه از نرم افزار spss محاسبه گردید.
n Σ Si2
α = ( ۱ - )
n - 1 Σ St2
n= تعداد سوالات آزمون
Si2 = واریانس سوال i ام
St2 = واریانس کل آزمون
ضریب آلفای گزارش شده برای متغیرهای تحقیق به شرح زیر است که نشان دهنده معنی دار بودن و در نتیجه پایایی ابزار پرسشنامه در این تحقیق است.