تلفات (MWh/yr)
۹/۱۴۷۹
۴۲۴۱/۷۲۲
ENS (MWh/yr)
۸۸۱/۱۴۵
۳۷۵۱/۶۳
تابع هدف (million$)
۰
۳۰۴/۳-
یک جزیره در انتهای شاخه فرعی چهارم به منظور تأمین بارهای پر اهمیت تجاری و صنعتی روی شینهای ۱۵، ۱۶، ۱۷و ۱۸ تعیین گردیده است. وجود DG بر روی این شاخه فرعی میتواند به بهبود پروفیل ولتاژ و کاهش تلفات نیز کمک کند. همچنین حضور DG یک مگاواتی به همراه سه عدد کلید بر روی شاخه فرعی سوم، میتواند با تشکیل جزیرههای مختلف منجر به بهبود قابلیت اطمینان شبکه شود. علاوه بر این حضور DG روی این شاخه، به کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ کمک میکند. کلیدهای روی مکان کاندید ۱ و ۲، با جداسازی ناحیه عیب پاییندستی امکان اتصال مجدد بارهای بالادستی به شبکه اصلی را فراهم میسازند.
پروفیل ولتاژ شبکه برای این مورد مطالعاتی در شکل ۴-۱۰ نشان داده شده است. همانطور که مشاهده میشود بعد از استفاده از DGها در شبکه، پروفیل ولتاژ بهبود چشمگیری مییابد.
شکل ۴‑۱۰: پروفیل ولتاژ شبکه به ازای سطح بار پیک و در سال اول- مورد مطالعاتی سوم.
مورد مطالعاتی چهارم
در این قسمت جایابی همزمان DG و کلید با درنظر گرفتن مدل بار وابسته به ولتاژ انجام گرفته است. شرایط مسأله همان شرایط بیان شده در مورد مطالعاتی پیشین است. تنها تفاوت این مورد مربوط به قابلیت دریافت دستور برای تغییر تولید DGها میباشد. در اینجا فرض میشود که یکی از DGها با ظرفیت تولید نامی ۳۰۰ کیلووات، قابلیت دریافت دستور برای تغییر تولید را ندارد.
در حالت عملکرد جزیرهای، DGها باید قادر به تنظیم توان خروجی متناسب با میزان بار جزیره باشند. بنابراین فرض میشود DGهایی که قابلیت دریافت دستور برای تغییر تولید را ندارند، در تشکیل جزایر شرکت نمیکنند. حضور این DGها در شبکه، میتواند به کاهش تلفات شبکه کمک نماید.
این مسأله جایابی توسط الگوریتم ژنتیک حل شده است. روند همگرایی این الگوریتم به جواب بهینه، در شکل ۴-۱۱ نشان داده شده است.
شکل ۴‑۱۱: روند همگرایی الگوریتم ژنتیک- مورد مطالعاتی چهارم.
نتایج حاصل از جایابی برای این مورد مطالعاتی در جداول ۴-۱۸ و ۴-۱۹ آمده است.
جدول ۴‑۱۸: مکان واندازه بهینه DGها و کلیدها در مورد مطالعاتی چهارم.
نام تجهیز
مکان بهینه
نوع DG از نظر اندازه
نوع DG از نظر توانایی تغییر تولید توان
DG
۱۷
۳۰
۱ (۳۰۰ کیلوواتی)
Non- Dispachable
۳ (۱ مگاواتی)
Dispachable
کلید
۱، ۲، ۱۹، ۲۲، ۲۴
-