ردیف
شرح
تیمار۱
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، *۹/۰ درصد سوربیتول
تیمار۲
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۲۵/۰ درصد زنیان
تیمار۳
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۵/۰ درصد زنیان
تیمار۴
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۱ درصد زنیان
تیمار۵
۳ درصد پکتین، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۵/۰ درصد زنیان
تیمار۶
تیمار۷
تیمار۸
تیمار۹
تیمار۱۰
شاهد
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۲۵/۰ درصد آویشن
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۵/۰ درصد آویشن
۲ درصد CMC، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۱ درصد آویشن
۳ درصد پکتین، ۲/۰ درصد لسیتین، ۹/۰ درصد سوربیتول و ۵/۰ درصد آویشن
بدون پوشش
*مقدار به کاررفته برای سوربیتول، ۴۵ درصد وزن خشک CMC درنظر گرفته شد.
بعد از آن، آزمایشات لازم در مورد کاهش وزن، درصد رطوبت، میزان روغن کل، میزان پراکسید روغن مغز، رنگ و آزمون حسی (درخشندگی، طعم و بافت) مانند آزمایش اول به عمل آمد. علاوه بر آن آنالیز اسانس زنیان و آویشن نیز انجام شد. آزمایش های فوق به مدت ۶ ماه و هر دو ماه یکبار با سه تکرار و در دمای اتاق (℃ ۲۵) انجام گردید.
۳-۶- ۱- آنالیز اسانس زنیان و آویشن
به منظور شناسایی و جداسازی ترکیب های اسانس که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند از دستگاه های کروماتوگرافی گازی GC و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS)[56] مجهز به ستون سیلیسی ( ۰٫۲۵mm×۶۰cm) استفاده گردید. ابتدا یک میکرولیتر از هر یک از نمونه های آماده شده به دستگاه کروماتوگرافی گازی تزریق گردید و با این دستگاه مناسب ترین برنامه ریزی دمایی ستون (افزایش دما از ۶۰ درجه ی سانتی گراد به ۲۵۰ درجه ی سانتی گراد با نرخ ۴ درجه ی سانتی گراد بر دقیقه) برای شناسایی و جداسازی کامل ترکیب های اسانس به دست آمد. همچنین درصد ترکیب های تشکیل دهنده ی هر نمونه اسانس و شاخص بازداری نیز تعیین گردید و پس از آن نمونه ها به دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف نگار جرمی تزریق شدند و طیف جرمی ترکیب ها به دست آمد. شناسایی ترکیب های اسانس با بهره گرفتن از شاخص بازداری و بررسی طیف های جرمی و مقایسه با طیف های جرمی پیشنهادی توسط کتابخانه های کامپیوتر دستگاه کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی صورت گرفت (Adams, 2007).
۴-نتایج و بحث
۴-۱- نتایج آزمایش اول
اثر پوشش های خوراکی همراه با مواد آنتی اکسیدان بر کمیت و کیفیت مغز گردو