۳-۸) روش تجزیه و تحلیل داده ها:
برای تجزیهوتحلیل داده ها با بهره گرفتن از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شده است. که با بهره گرفتن از از نرم افزارهای SPSS و AMOS در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی، داده ها مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند. بخش آمار توصیفی شامل فراوانی، میانگین، انحراف معیار و جداول آماری و نمودار است. در بخش آمار استنباطی آز آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس (F) و رگرسیون خطی استفاده شده است. زیرا هدف در این پژوهش بررسی رابطه هوش اجتماعی با رضایتمندی مؤدیان امور مالیاتی میباشد. برای تعیین توزیع جامعه نمونه از ازمون کولموگروف-اسمیرنوف استفاده شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱) مقدمه
در فصل سوم توضیحاتی درباره روش تحقیق، سؤالات و فرضیات تحقیق، روش نمونهگیری و جمعآوری اطلاعات ارائه گردید. در این فصل با توجه به توضیحاتی که در فصل قبل داده شد بر اساس اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه های ارائه شده، به آزمون فرضیات و استخراج مدلها با بهره گرفتن از نرمافزارهای SPSS و AMOS میپردازیم. همچنین با بهره گرفتن از جداول خروجی نرمافزارهای مذکور، نتایج کسب شده از آزمون فرضیات نیز ارائه میشود و در پایان با بهره گرفتن از معیارهای انتخاب مدل بهینه، بهترین مدل ارائه شده معرفی میگردد.
۴-۲) معرفی مدلها و معیارها و ضرایب
۴-۲-۱)مدلها:
۴-۲-۱-۱) روش همبستگی پیرسون:
تحلیل همبستگی ابزار آماری است که به وسیله آن میتوان درجهای که یک متغیر به متغیر دیگری مرتبط است را اندازه گیری کرد. لازم به توضیح است ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین اینکه آیا رابطهای بین دو متغیر ادامهدار وجود دارد یا خیر، مورد استفاده قرار میگیرد (برنز و گراو[۹۲]، ۲۰۰۵). چنانچه ضریب همبستگی پیرسون برای اندازه گیری میزان رابطه خطی بین دو متغیر با معیارهای اندازه گیری نسبی مورد استفاده قرار میگیرد (همان منبع، ۲۰۰۵). ضریب همبستگی پیرسون استاندارد شده بین ۱+ تا۱- درجهبندی شده است و درجهای که یک نقطه به خط منتهی میشود را در نظر میگیرد (ووت[۹۳]، ۲۰۰۵، ۲۳۳). ضریب همبستگی پیرسون برای سؤالات این تحقیق بسیار مناسب است. این فرایند تعیین میکند که آیا رابطه مثبت یا منفی بین متغیرهای مورد مطالعه وجود دارد یا خیر؟ رابطه مثبت بدین مفهوم است که وقتی یک متغیر افزوده میشود متغیر دیگر نیز افزوده شود و رابطه منفی بدین معناست که وقتی یک متغیر افزوده میشود متغیر دیگر کاهش نشان دهد. همبستگی، معیاری است که برای تعیین میزان ارتباط دو متغیر استفاده میشود (آذر و مومنی،۱۳۸۴،۱۸۲). ضریب همبستگی شدت رابطه و همچنین نوع رابطه (مستقیم یا معکوس) را نشان میدهد و همیشه بین۱+ و۱- است. ضریب همبستگی پیرسون از فرمول ذیل بدست میآید:
g=(Sxy-nxy‾)/(Sx²-nx‾²)(Sy²-ny‾²)
ضریب همبستگی پیرسون برای داده هایی به کار می رود که دارای مقیاس نسبی باشند یعنی داده هایی که کمی و دارای صفر واقعی باشند. با توجه به اینکه داده ها دارای مقیاس نسبی می باشند، از این آزمون جهت تعیین میزان ونوع رابطه آنها با یکدیگر استفاده شده است.
۴-۲-۱-۲) رگرسیون چندگانه
مدلهای رگرسیونی که شامل دو یا چند متغیر مستقل باشند به مدلهای رگرسیون چندگانه معروفند. فرض کنید ، k متغیر تصادفی مستقل باشند و یک متغیرتصادفی وابسته باشد. رگرسیون خطی چندگانه میان این متغیرها به صورت زیر تعریف می شود:
که در آن عرض از مبدا و ضرایب رگرسیونی می باشند.
حال به منظور آزمون فرض
“ : مدل رگرسیون خطی برازش داده شده، معنی دار نیست ” در برابر فرض “ : مدل رگرسیون خطی برازش داده شده، معنی دار است ” از جدول تجزیه واریانس استفاده می کنیم که به صورت زیر می باشد.
جدول (۴-۱): تجزیه واریانس رگرسیون چندگانه
منبع تغییرات
مجموع مربعات
درجه آزادی
میانگین مربعات
آماره F
سطح معنی داری
رگرسیون
SSR
k
MSR=SSR/k
MSR/MSE
P-Value
خطا
SSE
n-k-1
MSE=SSE/n-k-1
مجموع
SST
n-1