(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست
عنوان صفحه
چکیده .1
فصل اول: کلیات تحقیق.2
1-1 مقدمه.3
1-2 بیان مسأله 4
1-3 اهمیت و ضرورت موضوع5
1-4 اهداف پژوهش .6
1-5 فرضیههای پژوهش7
1-6 روش تحقیق .8
1-7 جامعه آماری پژوهش9
1-8 ابزار گردآوری دادهها.9
1-9 قلمرو پژوهش10
1-10 استفاده کنندگان از نتایج پژوهش 10
1-11 تعاریف مفهومی.10
1-12 مراحل انجام تحقیق.11
فصل دوم: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق.12
2-1 مقدمه.13
2-2 مبانی نظری پژوهش13
2-3 رضایت مشتری.30
2-4 کیفیت.37
2-5 خدمات38
2-6 کیفیت خدمات39
2-7 سنجش رضایت مشتری50
2-8 بانک رفاه در یک نگاه.69
2-9 پیشینه تحقیق.75
2-10 مدل مفهومی پژوهش90
فصل سوم: روش تحقیق.92
3-1 مقدمه93
3-2 روش تحقیق.93
3-3 جامعه آماری.95
3-4 تعیین حجم نمونه.96
3-5 روش نمونهگیری99
3-6 ابزار گردآوری دادهها99
3-7 تعیین روایی پرسشنامه100
3-8 تعیین پایایی پرسشنامه .101
3-9 روش تجزیه و تحلیل دادهها .102
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها.105
4-1 مقدمه.106
4-2 بررسی پاسخهای پاسخ دهندگان به سوالات جمعیت شناختی.106
4-3 بررسی پاسخهای پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه111
4-4 تجزیه و تحلیل فرضیههای تحقیق127
4-5 تجزیه و تحلیل فرضیهها و ادعاهای تکمیلی 132
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات140
5-1مقدمه141
5-2 نتایج حاصل از بررسی مشخصات جمعیت شناختی پاسخ دهندگان.141
5-3 نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل فرضیهها و سوالات پرسشنامه.141
5-4 نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل فرضیهها و ادعاهای تکمیلی145
5-5 پیشنهادات147
5-6 محدودیتهای تحقیق.148
پیوست.150
منابع فارسی155
منابع انگلیسی157
چکیده انگلیسی .158
چکیده
تلاش و کوشش فراوانی که امروزه در جهت ارتقای مهارتهای مدیریت عملکرد صورت گرفته، نشان دهندهی آن است که در حال حاضر رضایتمندی، حفظ و بهبود وفاداری و افزایش اعتماد مشتریان نسبت به سازمان یکی از مهم ترین عوامل در تعیین موفقیت آن به شمار میآید. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش و جایگاه عوامل مؤثر در کیفیت خدمات بر روی جلب رضایتمندی مشتریان کلیدی به منظور تحقق اصل مهم 30/20/80 است.
این تحقیق از نوع پیمایشی و از منظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق را مشتریان شعب بانک رفاه در شهرستان کاشان تشکیل می دهند که تعداد آنها 8000 نفر میباشد. روش نمونه گیری تحقیق، تصادفی ساده میباشد که حجم نمونه با بهره گرفتن از فرمول کوکران 367 نفر بدست آمده است. ابزار گردآوری در تحقیق حاضر پرسشنامه میباشد. نتایج بررسیها در شعب بانک رفاه در شهرستان کاشان نشان میدهند که ملموسات فیزیکی، همدلی، قابلیت اطمینان خاطر، پاسخ گویی و قابلیت اعتماد در رضایتمندی و نگهداری مشتریان تاثیر معناداری دارد.
کلید واژهها : ارائه خدمات، رضایت، نگهداری مشتری، مدل سرکوآل.
1-1) مقدمه
تلاش و کوشش فراوانی که امروزه در جهت ارتقای مهارتهای مدیریت عملکرد صورت گرفته، نشان دهندهی آن است که در حال حاضر رضایتمندی، حفظ و بهبود وفاداری و افزایش اعتماد مشتریان نسبت به سازمان یکی از مهم ترین عوامل در تعیین موفقیت آن به شمار میآید [5].
کیفیت کالا رضایت مشتری را تعیین میکند [1]؛ اما مدیریت کیفیت خدمات بسیار دشوارتر از مدیریت کیفیت کالاست. مهمترین انتظارات مردم از خدمات عبارت است از : سهولت، سرعت، صحت، دقت، صراحت، صداقت، هدایت و حمایت، حرمت، حراست و امانت [13]. پژوهشها نشان داده است که در بازاریابی خدمات لازم نیست برای جلب رضایتمندی مشتریان، به همه آنها به طور یکسان خدمت رسانی کرد. زیرا، گروههای مختلف مشتریان از نظر علایق، رفتار و پاسخ گویی به بازاریابی تا حد زیادی با یکدیگر تفاوت داشته و بسیاری از آنان برای بنگاه هزینه ساز بوده و دارای پتانسیل سود دهی، حتی در دراز مدت نیز نیستند [2]. در این خصوص گزارش بعضی بانکها بیان میکند؛ بالغ بر 45% مشتریان آنها زیان آورند؛ بنابراین، باید بتوانند در تغییر رویهها و سیاستهای بازاریابی خود گامهای بزرگی را بردارند. در غیر این صورت با وجود قدمت و تجربه ای که دارند در آینده جایگاه مناسبی در بازار مالی نخواهند داشت [13]. در این راستا با توجه به این که بیشتر شاخصهای مؤثر در جلب مشتریان بانکها اولاً هزینه زا بوده و در ثانی به دلیل محدودیتهای قانونی موجود در استفاده از آنها به صورت مشابه ارائه میشوند، به نظر میرسد بتوان از طریق بالا بردن سطح کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان کلیدی[1] به عنوان شاخص کم هزینه تر و قابل کنترل تر، مدیریت بانک را در اجرای برنامهای مؤثر به منظور کسب مزیت رقابتی با کمترین هزینه ممکن یاری داد. باتوجه به اهمیتی که رضایت و نگهداری مشتریان برای بانک رفاه دارد، این پژوهش به بررسی رابطه کیفیت خدمات با رضایت و نگهداری مشتریان این بانک میپردازد.
1-2) بیان مساله
سهم ارزش افزودهی بخش خدمات در اکثر کشورهای جهان از سهم ارزش افزوده سایر بخشهای اقتصادی بیشتر است. این بنگاه های کوچک و بزرگ هستند که اقتصادهای نوین را به پیش میبرند. اکنون خدمات، بار مسئولیت ایجاد بخش اعظم مشاغل جدید را بر عهده دارند. جمعیت شاغل بخش خدمات در اکثر کشورها همواره از جمعیت شاغل در دیگر بخشها بیشتر است. بخش خدمات، از مجموعۀ فراوانی از صنایع و مؤسسات انتفاعی و غیرانتفاعی تشکیل می شود. صنایع خدماتی محصولی به نام خدمات دارند که ویژگیهای خاص خود را دارد و لاجرم فرآیند بازاریابی، تولید و عرضۀ آن با بازاریابی، تولید و عرضۀ محصولات فیزیکی تفاوت دارد. کیفیت خدمات از مباحثی است که در بازاریابی خدمات به آن توجه ویژه ای میشود. تلاش برای درک و اندازه گیری کیفیت خدمات از چالشهای مدیران، به خصوص در دهه های اخیر میباشد. کیفیت خدمات به ابزار کلیدی بازاریابی برای دستیابی به تمایز رقابتی و ترویج وفاداری مشتریان تبدیل شده است. در صنایع و بخش های مختلف، شرکت ها به دنبال متمایز جلوه دادن خود و حفظ مشتریان از طریق ارائه خدمات برتر هستند[2].
در پی جهانی شدن، محیط عملکردی برای صنعت بانکداری پویاتر و رقابتیتر شده است. بانکها، در جستجوی مزیت رقابتی؛ بیشترین تمرکز خود را بر کیفیت خدمات گذاشتهاند؛ به طوری که در میان رقابت بانکها در محیط بازار با محصولات عموماً یکسان، کیفیت خدمات به اولین سلاح رقابتی تبدیل شده است. استراتژی های تهاجمی اتخاذ شده توسط هر دو گروه مؤسسات سنتی و مدرن مالی، موجب کاهش وفاداری مشتریان شده و جذب مشتریان جدید با اهمیت تر از حفظ مشتریان کنونی گردیده است. بنابراین، درک و برداشت مشتریان از ابعاد کیفیت خدمات برای بانک ها امری مهم و حیاتی است[3]. به عبارت دیگر، اولین قدم برای ارائه خدمات با کیفیت به مشتری و جلب رضایت او، شناخت ابعاد کیفیت خدمات و میزان اهمیت هر یک از این ابعاد برای مشتری و نیز تحلیل انتظارات و ادراک او در رابطه با هر کدام از این ابعاد میباشد.
با توجه به مطالب ذکر شده در بالا مسألۀ یا سوال اصلی پژوهش را می توان این گونه عنوان کرد:
نقش کیفیت ارائه خدمات در جهت رضایت و نگهداری مشتریان بانک رفاه در شعب کاشان چکونه است؟
همچنین سوالات فرعی پژوهش را میتوان این گونه عنوان کرد:
آیا بالا بردن سطح ملموسات فیزیکی([4]) باعث افزایش سطح رضایتمندی مشتریان کلیدی بانک رفاه می شود؟
آیا بالا بردن سطح همدلی([5]) باعث افزایش سطح رضایتمندی مشتریان کلیدی بانک رفاه می شود؟
آیا بالا بردن سطح اطمینان خاطر([6]) باعث افزایش سطح رضایتمندی مشتریان کلیدی بانک رفاه می شود؟
آیا بالا بردن سطح پاسخ گویی([7]) باعث افزایش سطح رضایتمندی مشتریان کلیدی بانک رفاه می شود؟
آیا بالا بردن سطح اعتبار([8]) باعث افزایش سطح رضایتمندی مشتریان کلیدی بانک رفاه می شود؟
1-3) اهمیت و ضرورت موضوع
تغییرات تدریجی که در صنعت بانکداری، در دهۀ گذشته به وجود آمده از رقابت زیاد بین بانک ها ناشی شده است. بانکداری خدمتی است که با افراد تماس زیادی دارد. علاوه بر آن چه که ارائه می شود، نحوه ی ارائه و محیط فیزیکی تأثیر شدیدی در آگاهی مشتری از خدمات دارد([9]).
امروزه در نتیجۀ پیشرفت های اجتماعی؛ مشتریان، تسهیلات و بازدهی بیشتری را از بانک ها طلب میکنند([10])، بنابراین ارائه ارزش برتر به مشتریان امری اجتناب ناپذیر در موفقیت واحدهای تجاری و نیز ارائه دهندگان خدمات می باشد([11]).
توجه به رضایت مشتریان در جهت اندازه گیری و ارزیابی کیفیت خدمات، در صورتی که سازمان های مالی بتوانند خود را با آن تطبیق دهند، می تواند عامل مهمی در ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان باشد و همان طور که تغییرات گسترده ای که در بانکداری ایجاد شده است؛ تحلیل مؤلفه های خدمات در بانک های کشورهای با اقتصاد در حالت توسعه میتواند به دست یافتن اطلاعات ارزشمندی در صنعت بانکداری برای دیگر کشورها منتج گردد. از طرف دیگر با بالا رفتن سطح رفاه عمومی و افزایش سطح انتظارات افراد، کیفیت خدمات در بانک ها باید به عنوان یک عامل بقا و نه به عنوان یک عامل رقابتی متمایزکننده در نظر گرفته شود. به این جهت، بانک ها باید به بررسی کیفیت خدمات خود پرداخته و با شناخت نقاط قوت و ضعف خود قادر به پاسخگویی به انتظارات فزاینده مشتریانشان باشند تا بتوانند بقا خود را تضمین نمایند.
1-4) اهداف پژوهش
اصل 30/20/80 ویلیام شردن می گوید: 20% مشتریان 80% سود سازمان را ایجاد می کنند و نیمی از آن چه که از دست می دهیم به خاطر ارائه خدمات به30% مشتریانی است که سودآوری ندارند. این تعریف به طور ضمنی براین دلالت دارد که مؤسسه می تواند با کنارگذاشتن بدترین مشتریان، سود خود را افزایش دهد [13].
1-4-1) هدف اصلی
هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل مؤثر در کیفیت خدمات بر روی جلب رضایتمندی مشتریان کلیدی به منظور تحقق اصل مهم 30/20/80 است.
1-4-2) اهداف فرعی
1) بررسی تاثیر ملموسات فیزیکی در شعب بانک رفاه کاشان در رضایتمندی و نگهداری مشتریان آنها.
2) بررسی تاثیر همدلی در شعب بانک رفاه کاشان در رضایتمندی و نگهداری مشتریان آنها.